موزاییک ویبره ای، به یک نوع کفپوش بتنی گفته می‌شود. این موزاییک‌ها از شن و ماسه، آب، سیمان و پیگمنت‌های رنگی ساخته می‌شوند. در فرآیند تولید موزاییک ویبره‌ای هیچ گونه فشاری به محصول وارد نشده، و تمامی روند تولید آن‌ها در دستگاه‌های لرزاننده صورت می‌گیرد. به علت استفاده از دستگاه‌های لرزاننده، به این محصول موزاییک ویبره ای می‌گویند. این نوع موزاییک‌ها در رنگ‌ها و ابعاد مختلف در بازار موجود است، که می‌توانید خریداری کنید
مواد تشکیل دهنده موزاییک ویبره‌ای

مواد تشکیل‌دهنده موزاییک ویبره ای شامل شن و ماسه، آب و پیگمنت‌ها (پودر رنگی) هستند. ماسه دوبار شور طبیعی، یکی از مرغوب‌ترین ماسه‌هایی است که می‌توان در تولید این نوع کف‌پوش استفاده کرد. از آن رو که این ماسه دو بار شسته می‌شود، دارای خاک بسیار کمی است. وجود خاک در ماسه از کیفیت آن می‌کاهد. سیمان پرتلند تیپ ۲ از بهترین سیمان‌های مصرفی برای تولید موزاییک ویبره‌ای می‌باشد.

جهت انتخاب شن نیز باید به سراغ اندازه‌های ۸ تا ۱۲ میلی‌متری بروید. این مقدار از شن به تولید محصولی مقاوم و همگن کمک به‌سزایی می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید که شن‌های مصرفی کاملا بدون خاک و تمیز باشند، تا بتوان کیفیت محصول نهایی را افزایش داد.

پیگمنت‌های رنگی در زمان تولید موزاییک، نسبت به سفارش مشتری به مخلوط بتنی اضافه می‌شوند. از پر مصرف‌ترین پیگمنت‌ها، می‌توان به اُخرای هرمز اشاره کرد، که دارای رنگی قرمز است. در تولید این موزاییک از دیگر انواع پودرهای رنگی استفاده می‌شود

نحوه تولید موزاییک ویبره‌ای

معمولاً برای تولید موزاییک ویبره ای در ابتدا میزان مشخصی از ماسه و شن در میکسر مخلوط می‌شود. سپس سیمان به مخلوط شن و ماسه افزوده می‌شود و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه یک ترکیب کاملاً خشک ایجاد می‌شود که در این مرحله آب را به مخلوط اضافه می‌کنند. سپس از فرایند قالب گیری انجام می‌شود و قالب‌های پلاستیکی پس از رد شدن از میز ویبره که وظیفه یکنواخت کردن بتن را برعهده دارند، به محل مشخصی می‌رسند.

در تولید موزاییک ویبره‌ای باید زمان تولید و عمل‌آوری مخلوط را رعایت کنند تا کیفیت مواد اولیه در حد عالی باشد. فرآیند آب دهی به موزاییک ها به مدت ۴ تا ۵ روز ادامه پیدا می‌کند و سپس قالب‌ها از موزاییک جدا می‌شوند. در نهایت موزاییک‌ها به بازار فروش انتقال پیدا می‌کنند.

 

انواع موزاییک ویبره‌ای چیست؟

موزاییک ویبره ای از نظر طرح رنگ و ابعاد دارای تنوعات بسیار زیادی است که در ادامه با هر یک آشنا می شویم.

این موزاییک ها ساخته شده بر اساس طرح به انواع طرح یاس، پوست ماری، طرح مشکی و طرح ستاره تقسیم می‌شود.

موزاییک ویبره ای ساخته شده بر اساس رنگ‌بندی شامل رنگ‌های سفید، طوسی، زرد، قرمز و رنگ‌های سفارشی است که می تواند بر اساس سلیقه مشتری به تولید می رسد.

همچنین نوع دیگری از موزاییک‌های ویبره‌ای ساخته شده بر اساس ابعاد نیز وجود دارد که شامل ابعاد ۲۰×۲۰، ۳۰×۳۰، ۴۰×۴۰ و ۵۰×۵۰ هستند. نوع دیگری از موزاییک ویبره ای ساخته شده بر اساس ابعاد، طرح موشکی آن است.

 

مزایای استفاده از موزاییک ویبره ای

نخستین مزیت موزاییک ویبره ای در مقایسه با نوع پرسی آن تنوع در طرح و رنگ می باشد. اما از آنجا که در تولید محصولات پرسی از فوق روان کننده استفاده نمی شود امکان استفاده از رنگدانه ها نیز در آن وجود ندارد از این رو این محصولات تنها در رنگ های قرمز و زرد تولید می شوند.
محصولات ویبره ای دارای مقاومت سایشی و فشاری بسیار بالایی هستند در صورتی که در مقابل نوع پرسی آن ها به دلیل پایین بودن مقاومت لایه رویی و ساب خوردن و استفاده از رنگدانه های معدنی در لایه رویه و یا رنگ دارای مقاومت سایشی کمی هستند. نخستین مشکل محصولات پرسی پس از نصب صحیح فرسایش سطح می باشد که در نهایت باعث از بین رفتن زیبایی آن ها می شود.
محصولات ویبره ای دارای سطوح صاف و یکنواخت هستند، این محصولات همچنین دارای مقاومت رنگی نسبتا بالایی هستند.
نصب محصولات ویبره ای بسیار آسان می باشد.
این محصولات از آنجا که دارای مقاومت نسبتا مطلوبی هستند و تنوع طرح و رنگ در آن بسیار زیاد است در موارد مختلف همچون محوطه سازی ویلا، پیاده رو، حیاط، روف گاردن، پارکینگ و پارک ها مورد استفاده قرار می گیرد.